top of page

Energetische Therapie, een ruim begrip!

Bijgewerkt op: 21 apr. 2020

Vaak vragen mensen mij, dat als ik vertel dat ik energetisch therapeut ben, wat dat nou inhoudt. Deels komt dit omdat het voor vele al helemaal onbekend is en ook voor een groot deel omdat energetische therapie al een heel ruim begrip op zich is, je kunt het onderverdelen in reiki, magnetiseren, handoplegging, energetische therapie en kosmische energetische therapie. Dit laatste doen wij.


Alles is energetisch, je werkt met energie, wat wil zeggen dat de therapeut (en zijn gidsen) in de energie van de cliënt werkt om veranderingen aan te brengen in de emoties, gedachten en het fysieke lijf van de cliënt zelf.


Hieronder wil ik je graag uitleggen wat het verschil is in deze behandelingen.


Allereerst het verschil tussen aardse en kosmische helingen. Reiki, magnetiseren, handoplegging en sjamanistische helingen zijn allemaal een aardse manier van helen en hier werk je zonder gids of met een aardse gids (een gids van een lagere dimensie dan de 7e). Wanneer je kosmisch heelt dan heel je met gidsen vanuit de 7e dimensie wat op een hoger niveau is dan aards. Ook zijn er kosmisch weer verschillende niveaus maar daar wil ik het voor nu bij laten gezien deze blog daar niet over gaat.drek, zand, steen, hout, aarde, brons, zilver, goud, briliant, diamand


Alhoewel magnetiseren en reiki in een aantal opzichten via hetzelfde principe werken, zijn er toch een aantal duidelijke verschillen. De energie die gebruikt wordt komt uit dezelfde Bron en wordt geput uit het universum, de kosmos, God.


De belangrijkste verschillen tussen reiki en magnetiseren op een rij:

  • Terwijl je met reiki uitsluitend universele energie (energie die overal om ons heen aanwezig is en altijd gebruikt kan worden) inzet, werk je met magnetiseren naast het inzetten van die energie ook actief met het verwijderen van negatieve energie en het opruimen van blokkades en trauma's. Hierdoor is een behandeling met magnetiseren intensiever en ruim je sneller en effectiever blokkades op.

  • De reiki-energie straal je via bepaalde handposities in op het lichaam. Bij het magnetiseren werk je intuïtief in alle zeven lagen van de aura, de chakra's, het hara-niveau en het wezenster-niveau. Je laat je handen als het ware over het lichaam zweven en laat je leiden door je intuïtie of je gids.

  • Bij reiki leg je je handen op het lichaam en bij magnetiseren hou je je handen voor het grootste gedeelte boven het lichaam.

  • Bij magnetiseren zet je tevens kleuren in en verwijder je negatieve kleuren, terwijl reiki met neutrale (kleurloze) energie werkt.

  • Magnetiseren doe je vanuit de basis van het lichaam en zo werk je vanaf de voeten omhoog, terwijl je bij reiki vanaf het hoofd naar beneden werkt. Magnetiseren gaat namelijk van het principe uit dat je iemand eerst goed in zijn basis moet zetten voordat je kunt beginnen met het opruimen van blokkades die hun oorsprong hebben in de hogere chakra's en aura-lagen. Vervolgens werk je naar de bovenzijde van het lichaam en behandel je de hogere chakra's en aura-lagen. Zij vertegenwoordigen het spirituele aspect.

Zowel een reiki-master als een magnetiseur zijn van boven gezien beide reiki-master. Dit is het hoogste aardse niveau.


Sjamanistische helingen....


Kosmische therapie werkt weer heel anders, hierbij gebruikt de therapie je al je gave en je kosmische gids. Zij werken met de therapeut en via de therapeut wordt de energie ook direct gevoelt daar waar Joshua (ik zal hier mijn eigen gids noemen voor mijn eigen gemak)


Wordt vervolgd....

712 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dagdromen...

bottom of page