top of page

Energiezuigers, hoe kom je er definitief vanaf!

Bijgewerkt op: 12 dec. 2023

Heb je af en toe na een ontmoeting met een persoon dat je je leeg voelt, minder energie hebt dan ervoor. Of ook als je aan een bepaald persoon denkt en je dan een zwaarte voelt op je schouders. Dan is het waarschijnlijk zo dat je een energetische verbinding met deze persoon hebt en je energie weggeeft. Zonde, want hier help je niemand mee. Je laat dit zelf toe, soms niet wetende dat je dit doet, onbewust, en soms bewust omdat je bijvoorbeeld denkt dat je de ander moet dragen. Het haalt je uit je eigen kracht.


Energiezuigers, zoals zo vaak genoemd zijn mensen die door hun gedrag een negatieve impact hebben op jouw energieniveau, zij zelf maken energetische verbindingen (lijntjes) met jou en jij laat dit bewust en (meestal) onbewust zelf toe. Dat klinkt alsof het slechte mensen zijn met vervelende intenties, maar hun gedrag komt voort uit emotionele wonden die zij nog niet hebben kunnen helen. En zoals ik schrijf, jij laat dit zelf toe, denkend dat dit dragen nodig is. En bent hier zelf voor verantwoordelijk. Hun 'zuigen van energie' is het gevolg van de onzekerheid of pijn die zij zelf voelen, net als het geven van energie wat jij dan doet. En zelf heb je dat lijntje ook op je genomen uit de gedachte te willen zorgen voor de ander. Al zorg je in feite voor niemand door dit te doen maar houd je patronen alleen maar in stand en ga je over je eigen grenzen heen.


Iedereen heeft weleens een slechte of een korte periode dat diegene sterk op een ander leunt, ook dit is niet nodig om energie van je te laten nemen. En zeker als onderstaand gedrag structureel voorkomt, is het belangrijk de lijnen tussen jullie weg te laten halen. Jij bent immers niet verantwoordelijk voor het oplossen van andermans problemen, ook al begrijp je waar het vandaan komt. De enige die hun worsteling kan verlichten zijn zij immers zelf. En als je hun zou willen helpen dan kan dat het beste als jezelf in je kracht staat zonder dat je energie verliest. Dan kan je er echt voor iemand zijn.


Bijna iedereen maakt energetische lijntjes met elkaar. Je hebt verschillen type mensen die zulk lijntjes maken; de een veroordelend een ander, een ongemerkte energiezuiger, een narcistische, dominante, melodramatische en het slachtoffer.


En zo draag je meestal onbewust je ouders, vrienden of collega's. Zonde, want helemaal op je eigen benen staan is zo enorm fijn. Vrij zijn van iedereen en ook de mensen, ook je ouders, gewoon kunnen zien hoe ze zijn, net als de buren bij wijs van spreken.


Wij halen deze lijnen zo bij u weg en voelt dan ook werkelijk de zwaarte dat diegene op je leunde van je schouders glijden, de boosheid van de persoon uit je lichaam gaan of de kou van een koud persoon uit je lichaam wegstromen.


Wil jij andere mensen niet te hoeven dragen waardoor je jezelf moe voelt, wil je een begin maken om in je eigen kracht te staan?


Neem dan contact met ons op.


06 1776 1766
665 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page